Midwinter 16m2 2009

Lees hier het verslag door Ewoud Krens (4398):

Midwinter 2009 Kralingen
Hoe goed kun je een weekeind plannen t.a.v. het weer in december. Vraag het aan de K.Z.C., 2 weken lang voor de Midwinter baggerweer met regen en storm en nu terwijl ik het verslag schrijf, vriezen de sloten dicht. 20 enthousiastelingen hadden zich gemeld, zelfs uit het verre noorden: de 4307 uit Friesland en de 3725 en 4351 uit Groningen. Bizar wat sommige lui ervoor over hebben.
Maar wat een prachtig zeilweekeinde, harde wind met vlagen en zachte wind m.n. op zondag. En… maar liefst 11 starts, wedstrijden van een half uur tot 45 minuten.
Geweldig, een slechte start geen probleem, volgende keer beter. Voor het startcomité een heidens karwei een goede startlijn uit te leggen met de toch wel extreme winddraaiingen op de Kralingse Plas. Maar het lukte ze toch elke keer weer de hele lijn gevuld te krijgen. Men had zelfs een sprintprijs per dag bedacht voor degene, die de meeste keren als eerste bij de bovenboei aankwam. Zaterdag was dat de 4413 (wie anders) en zondag de 3725 ( botenbouwer en tuner).

Tussen de wedstrijden werd een lunch aangeboden door de vereniging, broodjes en erwtensoep. Alles verzorgd door de leden zelf. Maar de vaart zat er goed in, beide keren een korte lunch en wederom zeilen.

De zon op de zeilen, donkergrijze luchten afgewisseld met wintersblauwe hemel maakten zelfs de oudste zeilen spierwit. Een magnifiek decor. De zeiler, die het minst last had van de winddraaiingen is zondermeer Hans van Drunen te Dordrecht geweest, hoe flikt ie dat toch telkens weer? Verder hadden de meeste zeilers hun moment van triomf afgewisseld met een ” slechte” wedstrijd, maar toch, je bent op het water, wat wil je nog meer. Het is jammer, dat er schade gevaren is, de korte rakken zorgen voor een close-combat, met alle risico’s van dien. Diverse Rotterdamse (oud) zeilers lieten zich zien op zaterdag en of zondag waaronder Ton Op de Weegh, Henk Atteveld, Joop de Ruyter, Leo Willemsen enz.
De stand van de wedstrijden en het verloop werd op een groot scherm getoond in het clubhuis afgewisseld met bewegende beelden, geregeld door Tim. Op zondagmiddag de prijsuitreiking en iedereen kon op tijd vertrekken voor een verdiende “rust” periode.
 


Allemaal een prettige Kerst gewenst en een mooi en schadevrij 2010.

Programma
Zaterdag 12 december 2009
[Kralingsche Zeilclub, Kralingse Plas]
09.30 – Inschrijven Midwinter 2009
10.00 uur – Palaver voor zeilers
11.00 uur – Eerste startserie
13.00 uur – Zeilers Lunch
Tweede startserie wordt aangegeven op mededelingenbord

Zondag 13 december 2009
[Kralingsche Zeilclub, Kralingse Plas]
11.00 uur – Eerste startserie zondag
Lunch
Tweede zondag startserie wordt aangegeven op mededelingenbord
16.00/17.00 uur – Prijsuitreiking en afsluiting

(Aangegeven voorlopige tijden kunnen gewijzigd worden op het mededelingenbord)

Download de wedstrijdbepalingen

Meer informatie vind je op www.16m2.nl

Inschrijven kan hier: