Uitleg jeugdzeilen

Lijkt het je leuk om te leren zeilen?
Bij de Kralingsche Zeilclub geven we in samenwerking met Watersport Vereniging Rotterdam, WSVR, volgens het CWO-systeem, les aan kinderen vanaf 7 jaar die een zwemdiploma A en B hebben. Je kunt beginnen met zeilen in een Optimist. Als je zelf geen bootje hebt kun je het eerste seizoen een bootje van ons huren. Dat bootje is dan het hele seizoen van jou. En vind je het zeilen daarna erg leuk dan is het de bedoeling dat je een eigen bootje koopt.

De lessen
We beginnen het seizoen altijd eerst met een zwembadles in de maand Mei. Dan kun je in lekker warm water kennis maken met het bootje en leren hoe je om moet slaan en weer in je bootje kan klimmen. Daarna krijg je les. Het zijn 10 lessen, op zondag en deze starten om 9.30 uur. Je krijgt natuurlijk eerst uitleg over het zeilklaar maken van je bootje, over het zeilen en daarna ga je zelf het water op. Tussendoor is er een korte pauze en na de pauze wordt er weer gevaren. Aan het eind van de les wordt de les nog besproken. Daarna moet je natuurlijk nog je bootje schoonmaken en opruimen. Om ongeveer 15.00 uur ben je klaar.

Onze trainers
Dat zijn enthousiaste mensen die het leuk vinden om jou te leren zeilen. Het allerbelangrijkste is dat je leert zeilen, watervrij wordt en dat je veel plezier hebt in het zeilen. En misschien dat je ook aan wedstrijden wil mee doen. Het mee doen aan wedstrijden wordt, behalve clubwedstijden, niet vanuit de vereniging georganiseerd.

Afsluiting van het seizoen
Aan het eind van het seizoen organiseren we altijd een leuke dag met diverse activiteiten. Op de laatste zeildag krijg je een jeugdzeil brevet of als je wat beter kan zeilen een CWO-diploma.

Wat kost het?
De kosten bestaan uit twee delen, het lidmaatschap en de zeilles.

Als je aan de zeilles mee wilt doen is het de bedoeling dat jij en je vader of moeder lid worden van de Kralingsche Zeilclub.

Je vader of moeder betaalt eenmalig € 180,00 inschrijfgeld en verder € 75 lidmaatschap plus € 19,50 afdracht Watersportverbond per jaar. Als lid van de kzc mogen je ouders gebruik maken van de verenigingsvalk en deelnemen aan de vele activiteiten zoals teamzeilen en wijnproefavond.

Als je vader of moeder al lid zijn van een meewerkende vereniging op de kralingse plas betalen ze alleen het sociëteit lidmaatschap a €75,-

Het lidmaatschap voor jouw als jeugdlid is € 20,50 per jaar plus € 9,75 afdracht Watersportverbond.

De zeilles kost €60 per seizoen, dit is voor ongeveer 10 lessen en een gezellige afsluitende activiteit.

De huur van het bootje is €45,-.Om ervoor te zorgen dat je goed voor ons bootje zorgt vragen we  € 50,- borg. Dit krijg je terug aan het eind van de lessen en je goed met het bootje omgegaan bent.

Je mag ook met je eigen optimist komen, als je hem ook bij ons wilt stallen is het lig/sta geld € 43,50 voor het hele jaar.

Voor onze gevorderde zeilers hebben we begeleidings materiaal voor het optimist combi rotterdam wedstrijdzeilen en zeillessen na de zomervakantie. Hiervan zijn de  kosten €60,-

Hoe meld je je aan?
Vul samen met je vader of moeder een inschrijfformulier in en stuur het naar ons op. Wij zorgen voor de rest.

Voor vragen of informatie over het jeugdzeilen, kunt u ook mailen naar: kzcjeugd@live.nl