zeilcursus-optimist-medium

Wil je kapitein op eigen boot worden? Dat kan als je jij tussen de 7 t/m 13 jaar oud en in bezit van je A en B zwemdiploma bent. De gediplomeerde en enthousiaste instructeurs leren je stap voor stap om veilig met de boot te varen. Uiteindelijk ben je in staat om overal te komen en weer veilig thuis te komen. Ook leer je alle onderdelen van de boot kennen, de regels op het water en hoe je een wedstrijd vaart.

Je gaat varen in een Optimist. Dit is een internationaal befaamde jeugdklasse waarin alle hedendaagse topzeilers als kind hebben gevaren. De Optimist is een goed doordachte boot met genoeg zeil om over de Kralingse Plas te varen. Doordat de Optimist geen gewicht heeft onder de boot kan hij omslaan, maar geleerd wordt om de boot weer rechtop te zetten.

optmist-op-tour
cr201307-134
optimist-downwind
cwo-jeugdzeilen
anwb-w760
zeilcursus-optimist-medium
optmist-op-tour
cr201307-134
optimist-downwind
anwb-w760

De deelnemers dienen zelf voor geschikte kleding te zorgen. In verband met de eigen veiligheid verwachten we dat de volgende kleding wordt gedragen;

• Een zwemvest
  • Een wetsuit (bij watertemperatuur lager dan 20º Celsius)
  • Degelijk schoeisel (bv. sportschoenen)

Jeugdzeilen CWO I (beginners)

Deze opleiding is bedoeld voor kinderen die nog nooit zelf gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

Binnenkort wordt de volgende cursus gepland. Klik hier om op de hoogte te blijven!

Jeugdzeilen CWO II (zelfstandig zeilen)

Kinderen, die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen CWO I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Jeugdzeilen CWO III (gevorderden)

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

Prijzen cursus 2018

Cursist t/m 17 jaar  € 154,00
Cursist t/m 17 jaar  € 292,00 *

* Dit is inclusief lidmaatschapskosten voor het eerste kalenderjaar. Bij cursisten t/m 17 jaar oud wordt zowel één ouder als kind lid. Zonder tijdige opzegging wordt lidmaatschap automatisch per jaar verlengd.