valk-kinderen-in-valk
22616990

Heb jij zin om een spannend avontuur te beleven? Dat kan als je jij minimaal 12 jaar oud en in bezit van je A en B zwemdiploma bent. Leer dan samen op de Kralingsche Zeilclub de tofste sport ooit te ontdekken. De gediplomeerde en enthousiaste instructeurs leren je stap voor stap om veilig met de boot te varen. Samen met maximaal 3 andere kinderen stap jij in de zeilboot.

Ons doel is om jou helemaal zeilverslaafd te maken en daar doen wij alles aan. Uiteindelijk ben je in staat om overal te komen, over golven te spuiten en weer veilig thuis te komen. Ook leer je alle onderdelen van de boot kennen, de regels op het water en hoe je een wedstrijd vaart. Je gaat varen in een polyvalk, dit is een 6,5 meter kielboot met twee zeilen. Dit is een befaamde klasse die je overal op het water tegenkomt. De polyvalk is een goed doordachte boot met genoeg zeil om samen hard te spuiten over de Kralingse Plas.

polyvalk-polyvalk-1458119264
polyvalk
valk
kielboot-cursus
algemeen-3
valk-kinderen-in-valk
22616990
polyvalk-polyvalk-1458119264
polyvalk

De deelnemers dienen zelf voor geschikte kleding te zorgen. In verband met de eigen veiligheid verwachten we dat de volgende kleding wordt gedragen;

• Geschikte warme en/of waterdichte kleding
  • Zwemvest
  • Degelijk schoeisel

Kielboot CWO I (beginners)

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met 3 Beaufort.

Kielboot CWO II (zelfstandig zeilen)

Kinderen die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in Kielboot I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden (Kielboot I) ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden, niet te druk vaarwater tot en met wind-kracht 4 Beaufort.

Kielboot CWO III (gevorderden)

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal, ankeren, loskomen van de grond. Ook de theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. Dit alles onder redelijke omstandigheden tot en met windkracht 6 Beaufort.

Prijzen cursus 2018

Cursist t/m 17 jaar  € 154,00
Cursist 18 en ouder € 175,00
Cursist t/m 17 jaar  € 292,00 *
Cursist 18 en ouder € 292,00 *

* Dit is inclusief lidmaatschapskosten voor het eerste kalenderjaar. Bij cursisten t/m 17 jaar oud worden zowel één ouder als kind lid.

Cursusdata 2018

De cursusdata worden in maart bekend gemaakt, waarna kan worden ingeschreven. Via de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden.