splash-5
splash-4
splash-1

Als je niet bang bant om nat te worden en graag hard wilt varen, dan moet je in een zwaardboot komen zeilen. Zwaardboten zijn speciaal gemaakt om hard te gaan. Ze zijn zo ontworpen dat ze snel vaart krijgen en gaan planeren. Ga jij de uitdaging aan in deze sportieve boot? Dat kan als je jij minimaal 12 jaar oud en in bezit van je A en B zwemdiploma bent. Je kunt in je eentje zwaardboot varen, maar je kunt ook met iemand gaan varen. Zo kun je samen met een vriend of vriendin op ontdekkingstocht gaan.

Wij zullen je proberen helemaal zeilverslaafd te maken en daar doen wij alles aan. Als je niet met een eigen boot gaat varen, kan je gebruik maken van een Cadet. Dit zijn internationaal befaamde klassen waarin veel wedstrijden worden gevaren. Het zijn goed doordachte boten met genoeg zeil om hard over de Kralingse Plas te varen. Mocht je in een andere zwaardboot, zoals RS Feva, les willen is dat mogelijk indien de cursist zelf voor de boot zorgt.

De deelnemers dienen zelf voor geschikte kleding te zorgen. In verband met de eigen veiligheid verwachten we dat de volgende kleding wordt gedragen;

• Een zwemvest
  • Passend wetsuit of droogpak (bij watertemperatuur lager dan 20º Celsius)
  • Degelijk schoeisel
splash-0
splash-2
rope-1149730-1920
nk-teamzeilen-19
splash-5
splash-4
splash-1

Zwaardboot eenmans/tweemans I (beginners)

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding worden systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals op- en aftuigen, sturen, bediening van de zeilen en overstag gaan, aangevuld met de bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden: onder toezicht, met regelmatige wind t/m kracht 3 Beaufort in rustig en beschut vaarwater.

Zwaardboot eenmans/tweemans II (zelfstandig zeilen)

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres als opkruisen, aankomen aan hoger wal etc., aangevuld met de bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden: niet te druk vaarwater op meren en plassen, overdag met voldoende zicht, t/m windkracht 4 Beaufort.

Zwaardboot eenmans/tweemans III (gevorderden)

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger wal én lager wal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder alle omstandigheden op meren en plassen t/m windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit aan bij het gevorderdenniveau.

Prijzen cursus 2018

Cursist t/m 17 jaar  € 154,00
Cursist 18 en ouder € 175,00
Cursist t/m 17 jaar  € 292,00 *
Cursist 18 en ouder € 292,00 *

* Dit is inclusief lidmaatschapskosten voor het eerste kalenderjaar. Bij cursisten t/m 17 jaar oud wordt zowel één ouder als kind lid.

Cursusdata 2018

De cursusdata worden in maart bekend gemaakt, waarna kan worden ingeschreven. Via de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden.