erkend-opleidingscentrum

minimaal 2, maximaal 12
Aantal beschikbare plaatsen
minimaal 18 jaar

Kielboot CWO I (beginners)

Deze opleiding is bedoeld om je op te leiden tot bemanninglid van een kielboot. Tijdens de opleiding wordt systematisch de basis van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met 3 Beaufort.

De deelnemers dienen zelf voor geschikte kleding te zorgen. In verband met de eigen veiligheid verwachten we dat de volgende kleding wordt gedragen;

• Een zwemvest (eventueel te leen)
  • Warme kleding en/of waterdichte kleding (bv. regenpak)
  • Degelijk schoeisel (bv. sportschoenen)

De zeillessen worden gedurende een periode van 10 woensdagavonden van 18:30 - 21:30 uur gegeven. De laatste datum is een reserve dag t.b.v. eventuele uitval van lessen door bijvoorbeeld te slecht weer en/of uitval van instructeurs.

Slechts in uitzonderlijke omstandigheden wordt uitgeweken naar andere dagen. Indien de cursus bij aanvang niet vol zit kan de Kralingsche Zeilclub gedurende het traject alsnog cursisten toelaten.

ideal-veilig-betalen-300x168