K-klasse

De K-klasse: radiografisch (wedstrijd)zeilen met de grootste op afstand bedienbare polyester zeilboot (1,90 meter lang, 22 kilos zwaar).  Deze boten worden in Nederland gebouwd, te weten in Zaandam. De klasse bestaat al 30 jaar en er zijn er een kleine 500 stuks van gebouwd.

Op een kleine tiental locaties in Nederland worden er wedstrijden mee gevaren, vooral ‘s winter. De KZC heeft het zuiden voor de K-klasse weer op de kaart gezet. Ten zuiden van Zaandam waren er geen wedstrijden meer tot 13 jaar terug. Tegenwoordig is Rotterdam (KZC) 1 van de grootste regio’s hierin.

In onze Rotterdamse groep hebben we een kleine 40 schepen van een kleine 30 eigenaren. Hierdoor zijn er met de winterwedstrijden altijd wel tussen de 10 en 15 schepen aanwezig en wordt er gezellig maar ook fanatiek wedstrijdgevaren.

Meestal wordt er in september een nieuw schema voor wedstrijden samengesteld en dat is in principe 2 x per maand op zondag. Aanwezig 10.00 uur, start wedstrijd 11.00 uur en dat gaat door tot ca. 15.30 uur (met een kleine lunchpauze).

Website van de bouwer en tevens de link naar de K-Klasse vereniging: https://www.k-klasse.nl/

Website K-klasse Rotterdam: https://www.kklasserotterdam.nl/. Hier vindt u foto’s, video’s, wedstrijddata, ranglijsten, zeilnummers met bijbehorende schipper (aan de wal).

Toeschouwers zijn welkom en wie het eens zelf wil proberen kan zich eventueel (tijdig) aanmelden voor een Demo-boot.

image-2
image-1
image