images-4
splash-0
nk-teamzeilen-19
images
splash-5
zs-instr-p7190112-600x450


Het is 1915 als een paar mannen besluiten een aantal palen in het water te slaan om af te meren met hun bootjes. Met deze beslissing is in dat jaar de Kralingsche Zeilclub opgericht. In 1931 is de KZC de 28ste watersportvereniging die toetreedt tot de Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersport Vereenigingen (KNVWV), de voorloper van het huidige Watersportverbond.

Op dit moment hebben wij zo’n 300 leden en wordt in samenwerking met omringende verenigingen regelmatig zeilwedstrijden en andere activiteiten georganiseerd. De club bestaat uit leden met gevarieerde watersportactiviteiten: van wedstrijdzeilers in de diverse wedstrijdklassen zoals optimist, laser, RS Feva, 16m2, Soling, Spanker en 12 voetsjol tot toerzeilers en motorbootvaarders. Niet te vergeten de activiteiten rondom de zeilopleidingen. Deze nemen een belangrijke plaats in binnen de vereniging. In het zomerseizoen is het elke lesdag een drukte van jewelste.

Naast al deze watersportactiviteiten is ons clubhuis ook een warm thuis voor een ieder die langskomt om even te kijken naar de activiteiten op het water, of gewoon zin heeft in gezelligheid.

Kralingsche Zeilclub

Contact

Adres

Kralingsche Zeilclub
Langepad 25
3062 CJ Rotterdam

Telefoon 010-4522080
Email ofni.[antispam].@kralingschezeilclub.nl 
Internet http://kralingschezeilclub.nl 
Facebook https://www.facebook.com/KZC100