erkend-opleidingscentrum
wps-logo-groter
images
zs-instr-p7190112-600x450

Als vereniging willen we graag iedereen laten genieten van de zeilsport. Om dit te kunnen doen zijn we hard op zoek naar nieuwe (ervaren) zeilinstructeurs. Vind jij zeilles geven het leukste dat er is en wil jij CWO opleiding geven aan beginners en gevorderden? Dat kan! Neem contact met ons op als je al gecertificeerd bent. Nog niet gecertificeerd, wij verzorgen graag jouw opleidingstraject. Vanaf het moment dat jij zelf CWO eigenvaardigheid III in handen hebt kun je beginnen met het traject om zeilinstructeur te worden. Als je zeilinstructeur kan je nadat je gecertificeerd bent belastingvrij met een vrijwilligersvergoeding nog wat bijverdienen terwijl je met je hobby bezig bent. Ideale combinatie toch?!

Regionale Instructeursopleiding

Stichting World Port Sail (WPS) is een samenwerkingsverband van 5 Rotterdamse zeilverenigingen, welke o.a. wedstrijden zeilen onder de naam Team Rotterdam. Het doel: faciliteren van alle activiteiten die de zeilsport in Rotterdam ten goede komt. Wij hebben ons verenigd om een aantal zaken samen te organiseren, om kennis te delen, opleidingen te verzorgen en materiaal uit te wisselen. Door samen op te trekken kunnen kosten worden gedrukt. Dit komt o.a. ten goede aan materialen en een opleiding door erkende trainers, zoals het organiseren van een CWO Instructeursopleiding.

Zeilinstructeur 2

Zeilinstructeur 2 is een korte en leerzame opleiding van 3 maanden (incl. stage). In de opleiding leer je onder begeleiding van een zeilinstructeur 3 les te geven in jouw discipline. We leren je hoe je moet omgaan met de organisatie van een les, de begeleiding van de zeilers en ook hoe je een zeilles kan opbouwen. Dit alles gebeurt aan de hand van de ervaringen van de deelnemers aan de cursus in samenwerking met de expert die de workshops begeleid. De opleiding neemt vier cursusdagen in beslag, waarvan één examendag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. In deze opleiding voegen we verschillende disciplines bij elkaar.

images-2
images-4
images-5
dsc-1292-1500x630
images-1
images
zs-instr-p7190112-600x450
images-2

Criteria:

• Eigen vaardigheid op CWO III niveau voor jouw discipline.
  • Minimaal 16 jaar.
  • Bereid zijn een gratis VOG-certificaat aan te vragen.
  • Bereid zijn zelf je vaarbewijs binnen één jaar te halen.
  • 4 cursusdagen (waarvan 1 examendag).
  • Stageplek voor minimaal 10 dagdelen bij Kralingsche Zeilclub of andere betrokken vereniging.

Zeilinstructeur 3

Na het afronden van zeilinstructeur 3 mag je lesgeven tot CWO eigenvaardigheid III. In deze opleiding leer je hoe je nieuw cursusmateriaal kan ontwikkelen, hoe je stof gedifferentieerd en op maat kan aanbieden, de achtergrond over spelvormen en leer je meer over onderwerpen als blessurepreventie, de vaarregels, aerodynamica, materialen en bouwwijzen.

Criteria:

• Eigen vaardigheid op CWO IV niveau voor jouw discipline. Voor jeugdzeilen kan ook CWO III zwaardboot of kielboot.
  • Minimaal 18 jaar.
  • Bereid zijn een gratis VOG-certificaat aan te vragen.
  • Indien niet in bezit zelf je vaarbewijs binnen één jaar te halen.
  • 4 cursusdagen (waarvan 1 examendag).

Zeilinstructeur 4 (alleen op aanvraag)

Praktische informatie: In beginsel faciliteer je zelf je opleidingstraject. Hierdoor zijn de kosten geheel in eigen hand. Het watersportverbond organiseerd ieder jaar enkele didactische opleidingsdagen. Voor de uitvoering van leeropdrachten bieden we je op de Kralingsche Zeilclub alle ruimte. Het examen is een proeve van bekwaamheid op basis van je portfolio en wordt afgenomen door het watersportverbond.

Prijzen cursus 2019

Leden KZC
Cursist 16 en ouder € 24,95
Cursist 16 en ouder € 99,95 *

* Dit is inclusief lidmaatschapskosten voor het eerste kalenderjaar. Bij cursisten t/m 17 jaar oud worden zowel één ouder als kind lid. Dit lidmaatschap wordt automatisch beëindigd.

Aanvang cursus

13 april 2019