images
zs-instr-p7190112-600x450
images-6

Als vereniging willen we graag iedereen laten genieten van de zeilsport. Om dit te kunnen doen zijn we hard op zoek naar nieuwe (ervaren) zeilinstructeurs. Vind jij zeilles geven het leukste dat er is en wil jij CWO opleiding geven aan beginners en gevorderden? Dat kan! Neem contact met ons op als je al gecertificeerd bent. Nog niet gecertificeerd, wij verzorgen graag jouw opleidingstraject. Vanaf het moment dat jij zelf CWO eigenvaardigheid III in handen hebt kun je beginnen met het traject om zeilinstructeur te worden. Als je zeilinstructeur kan je nadat je gecertificeerd bent belastingvrij met een vrijwilligersvergoeding nog wat bijverdienen terwijl je met je hobby bezig bent. Ideale combinatie toch?!

Zeilinstructeur 2

Zeilinstructeur 2 is een korte en leerzame opleiding van 2,5 maand (incl. stage). In de opleiding leer je onder begeleiding van een zeilinstructeur 3 les te geven in jouw discipline. We leren je hoe je moet omgaan met de organisatie van een les, de begeleiding van de zeilers en ook hoe je een zeilles kan opbouwen. Dit alles gebeurt aan de hand van de ervaringen van de deelnemers aan de cursus in samenwerking met de expert die de workshops begeleid. De opleiding neemt vier cursusdagen in beslag, waarvan één examendag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. In deze opleiding voegen we verschillende disciplines bij elkaar.

images-2
images-4
images-5
dsc-1292-1500x630
images-1
images
zs-instr-p7190112-600x450
images-2

Criteria:

• CWO III voor jouw discipline.
  • Minimaal 16 jaar.
  • Bereid zijn een gratis VOG-certificaat aan te vragen.
  • Bereid zijn zelf je vaarbewijs binnen één jaar te halen.
  • 6 cursusdagen (waarvan 1 examendag).
  • Stage bij Kralingsche Zeilclub.

Zeilinstructeur 3

Na het afronden van zeilinstructeur 3 mag je lesgeven tot CWO eigenvaardigheid III. In deze opleiding leer je hoe je nieuw cursusmateriaal kan ontwikkelen, hoe je stof gedifferentieerd en op maat kan aanbieden, de achtergrond over spelvormen en leer je meer over onderwerpen als blessurepreventie, de vaarregels, aerodynamica, materialen en bouwwijzen.

Criteria:

• CWO IV voor jouw discipline. Voor jeugdzeilen kan ook CWO III zwaardboot of kielboot.
  • Minimaal 18 jaar.
  • Bereid zijn een gratis VOG-certificaat aan te vragen.
  • Indien niet in bezit zelf je vaarbewijs binnen één jaar te halen.
  • 8 cursusdagen (waarvan 1 examendag).
  • Stage bij Kralingsche Zeilclub.

Zeilinstructeur 4 (alleen op aanvraag)

Praktische informatie: In beginsel faciliteer je zelf je opleidingstraject. Hierdoor zijn de kosten geheel in eigen hand. Het watersportverbond organiseerd ieder jaar enkele didactische opleidingsdagen. Voor de uitvoering van leeropdrachten bieden we je op de Kralingsche Zeilclub alle ruimte. Het examen is een proeve van bekwaamheid op basis van je portfolio en wordt afgenomen door het watersportverbond.

Prijzen cursus 2018

Cursist 16 en ouder € 0,00
Cursist 16 en ouder € 75,00 *

* Dit is inclusief lidmaatschapskosten voor het eerste kalenderjaar. Bij cursisten t/m 17 jaar oud worden zowel één ouder als kind lid.

Aanvang cursus

31 maart 2018