algemeen-2


Als vereniging willen we graag iedereen uit Rotterdam en omgeving laten genieten van de zeilsport. Hiervoor bieden wij voor alle leeftijden veilige en goede zeillessen zorgen voor plezier op het water. Wij zijn een CWO-erkende opleidingslocatie en voldoen aan de kwaliteitseisen van de stichting Commissie Watersport Opleidingen (CWO). De CWO-stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er opleidingen en diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline. 

Lijkt het je leuk om te leren zeilen?

Bij de Kralingsche Zeilclub geven we in samenwerking met WSVR volgens het CWO-systeem zeilles aan kinderen vanaf 7 jaar die een zwemdiploma A en B hebben. Je kunt beginnen met zeilen in een eigen boot of een optimist, zwaardboot of polyvalk van de Kralingsche Zeilclub. Vind je het zeilen daarna erg leuk dan kan je eventueel een eigen boot kopen. Zolang je zelf geen boot hebt kun je een boot van de vereniging huren. 

algemeen-3
algemeen-1
keep-calm


Onze instructeurs

Dat zijn enthousiaste mensen die het leuk vinden om jou te leren zeilen. Het allerbelangrijkste is dat je leert zeilen, watervrij wordt en dat je veel plezier hebt in het zeilen. Misschien dat je na de cursus ook gezellig aan wedstrijden mee wil doen. Om de kwaliteit en veiligheid van onze lessen te waarborgen zijn alle CWO gecertificeerd en in het bezit van een VOG-certificaat. 


De lessen

Het cursusprogramma bestaat uit 10 dagdelen. Je krijgt natuurlijk eerst uitleg over het zeilklaar maken van de boot, over het zeilen en daarna ga je het water op. Per 3-6 cursisten (afhankelijk van het soort cursus) is er één instructeur. Bij het programma wordt er gewerkt met de volgende lesblokken van 3,5 uur;

  • Lesblok 's morgens, start om 10:00 tot 13.00 uur. 
  • Lesblok 's middags, start om 14.00 tot 17.30 uur.
  • Lesblok 's avonds, start om 18.30 tot 21.30 uur. 

Mocht je meerdere lesblokken per dag hebben is er tussendoor een korte pauze. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag is in het clubhuis ook de keuken vanaf 10.00 uur geopend. Aan het eind van de les wordt de les nog nabesproken. Tot slot zal je natuurlijk de boot nog moeten schoonmaken en opruimen.