12-uur-1
12-uur-6
kzc-6
ideal-veilig-betalen-300x168

12 uur van Kralingen

zaterdag 29 juni 2019

 
Tijd
09:00 tot 23:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 2 maart 2018 t/m zaterdag 3 maart 2018
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 1 juni 2019
Locatie
Kralingsche Zeilclub (010-4522080)
Aantal deelnemers
minimaal 10, maximaal 100
 

Een 12 uursrace op de Kralingse plas georganiseerd door de Kralingsche Zeilclub. Voor jong en oud en voor elk soort boot. Gezellig met vrienden, familie of kennissen 12 uur lang zeilen op de plas en meedingen naar de eindoverwinning. 

Er wordt gevaren in verschillende klassen, hierbij is er onderscheid gemaakt tussen kajuitboten, open boten en optimisten. In alle klassen wordt gevaren op rating en zal het team met de meest gevaren mijlen na correctie de winnaar zijn. Het is per team te bepalen of er tussendoor een pauze wordt genomen of niet, de tijd loopt echter ten alle tijden door. Tussendoor wordt er van de deelnemers verwacht dat ze een aantal opdrachten uitvoeren, dit kan bestaan uit een walopdracht, een zeilmanoeuvre uitvoeren of een ludieke actie. elke opdracht wordt zorgvuldig gecheckt door een jury en alle opdrachten dienen voor het einde van de wedstrijd uitgevoerd te zijn. De opdrachten zullen op de ochtend van de race bekend worden gemaakt en worden uitgedeeld.

Voor de eenmansboten is er de mogelijkheid om met meerdere personen te zeilen en dan om de zoveel tijd door te wisselen. Zo is het ook mogelijk voor mensen die geen zin hebben om 12 uur lang alleen te zeilen om mee te doen. Wederom is tussentijds aanleggen en/of voor anker toegestaan, maar gaat wel van je vaartijd af. Net als bij de vorige editie kan het diner vooraf worden gereserveerd (ook zonder inschrijving voor de wedstrijd).

Er zal vooraf een palaver zijn waarin de laatste uitleg zal worden gegeven over de wedstrijdbaan en omstandigheden waarna om 10:00 de start plaatsvind. Vanzelfsprekend zal er dan om klokslag 22:00 gefinisht worden en zullen de uitslagen berekend worden. Als het meezit begint om 23:00 de prijsuitreiking met aansluitend nog een de gelegenheid om een biertje te nuttigen en sterke verhalen uit te wisselen in het clubhuis van de KZC bij onze gastheer Ed.

Schrijf u nu snel in, het belooft een superleuk evenement te worden waar de nadruk ligt op de gezelligheid.

 

 

  

erkend-opleidingscentrum