erkend-opleidingscentrum

Aantal deelnemers
minimaal 2, maximaal 25
minimaal 16 jaar

Als vereniging willen we graag iedereen laten genieten van de zeilsport. Om dit te kunnen doen zijn we hard op zoek naar nieuwe (ervaren of onervaren) zeilinstructeurs. Vind jij zeilles geven het leukste dat er is en wil jij CWO opleiding geven aan beginners en gevorderden? Dat kan! Neem contact met ons op als je al gecertificeerd bent. Nog niet gecertificeerd, wij verzorgen graag jouw opleidingstraject. Vanaf het moment dat jij zelf CWO eigenvaardigheid III in handen hebt kun je beginnen met het traject om zeilinstructeur te worden. Als je zeilinstructeur kan je nadat je gecertificeerd bent belastingvrij met een vrijwilligersvergoeding nog wat bijverdienen terwijl je met je hobby bezig bent. Ideale combinatie toch?!

Regionale Instructeursopleiding bij de Kralingsche Zeilclub en Aegir
Stichting World Port Sail (WPS) is een samenwerkingsverband van 5 Rotterdamse zeilverenigingen, welke o.a. wedstrijden zeilen onder de naam Team Rotterdam. Het doel: faciliteren van alle activiteiten die de zeilsport in Rotterdam ten goede komt. Wij hebben ons verenigd om een aantal zaken samen te organiseren, om kennis te delen, opleidingen te verzorgen en materiaal uit te wisselen. Door samen op te trekken kunnen kosten worden gedrukt en kwaliteit geborgd. Dit komt o.a. ten goede aan materialen en een opleiding door erkende trainers, zoals het organiseren van een gezamenlijke CWO Instructeursopleiding.

In april 2019 organiseert het WPS een tweetal weekenden voor (nieuwe) CWO-instructeurs die na het behalen van hun CWO III diploma graag verder willen groeien als instructeur I-2 t/m I-4 diploma willen halen. Deze opleiding richt zich op jeugdboot, zwaardboot en kielboot zeilinstructeurs. Tijdens deze weekenden is het mogelijk om afhankelijk van je startniveau eigen vaardigheid te trainen, een eigen vaardigheidsdiploma te behalen door examen te varen, te oefenen met lesgeven, te oefenen met het begeleiden van instructeurs en is het mogelijk om PvB’s af te ronden. Door deze vorm van maatwerk opleidingen zijn de gemaakte vorderingen & certificeringen na deze cursus per persoon verschillend.

Zeilinstructeur 2 (beginnend instructeur)
Zeilinstructeur 2 is een korte en leerzame opleiding van 3 maanden (incl. stage). In de opleiding leer je onder begeleiding van een zeilinstructeur 3 les te geven in jouw discipline. We leren je hoe je moet omgaan met de organisatie van een les, de begeleiding van de zeilers en ook hoe je een
zeilles kan opbouwen. Dit alles gebeurt aan de hand van de ervaringen van de deelnemers aan de
cursus in samenwerking met de expert die de workshops begeleid. De opleiding neemt vier
cursusdagen in beslag, waarvan één examendag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. In deze opleiding voegen we verschillende disciplines bij elkaar.

Criteria:

• Eigen vaardigheid op CWO III niveau voor jouw discipline.
  • Minimaal 16 jaar.
  • Bereid zijn een gratis VOG-certificaat aan te vragen.
  • Bereid zijn zelf je vaarbewijs binnen één jaar te halen.
  • 4 cursusdagen (waarvan 1 examendag).
  • Stageplek voor minimaal 10 dagdelen bij Kralingsche Zeilclub of andere betrokken vereniging.

Zeilinstructeur 3
Na het afronden van zeilinstructeur 3 mag je lesgeven tot CWO eigenvaardigheid III. In deze
opleiding leer je hoe je nieuw cursusmateriaal kan ontwikkelen, hoe je stof gedifferentieerd en op
maat kan aanbieden, de achtergrond over spelvormen en leer je meer over onderwerpen als
blessurepreventie, de vaarregels, aerodynamica, materialen en bouwwijzen.

Cursuslocaties
De benodigde materialen worden voor deze kaderopleiding, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, door de WPS-verenigingen ter beschikking gesteld op volgende locaties:

• Aegir, Prinsemolenpad 4, 3054 XM Rotterdam (t.b.v. jeugdinstructeurs)
  • Kralingsche Zeilclub, Langepad 25, 3062 CJ Rotterdam (t.b.v. jeugd-, zwaardboot & kielboot instructeurs)

Tijdens deze opleiding ontvang je:

• Indien nog niet in bezit, instructeursmap met alle informatie,
  • Vier dagen theorie- & praktijkles,
  • Eventuele tussentijdse proeve van bekwaamheid (PvB's),
  • Eventueel behaalde instructeurspas,
  • Toegang tot het CWO-systeem van online vorderingenstaten (locatie Kralingsche Zeilclub).
  • Eén jaar gratis lidmaatschap bij de Kralingsche Zeilclub zodat je gratis met een verenigingsboot kan reserveren en eigen vaardigheden kan blijven trainen.

De inschrijvingen & betalingen zijn geautomatiseerd via onderstaande inschrijfknop. Mocht de vereniging deze kosten voor de deelnemer vergoeden dient hij deze zelf te declareren bij zijn/haar vereniging.

Mocht je op voorhand vragen hebben, één dag niet kunnen of twijfelen kan je contact opnemen met Sipke de Man (06–19589113).

ideal-veilig-betalen-300x168