Aanvullende maatregelen corona

Geplaatst op 24-03-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: KZ

Beste leden, 

Afgelopen maandag heeft het kabinet aanvullende maatregelen in de bestrijding van het coronavirus aangekondigd. Ga alleen naar buiten voor noodzakelijke boodschappen, voor werk of de zorg voor een ander. We hebben iedereen nodig in Nederland om verspreiding van het coronavirus in Nederland  tegen te gaan en om kwetsbare groepen te beschermen. 

Wat zijn de gevolgen voor de Kralingsche Zeilclub?
De voorzitter van een Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, ing. A. Aboutaleb, heeft middels een noodverordening besloten om locaties voor publiek te sluiten. Bijgevoegde noodverordening stelt in artikel 2 lid 2 onder B dat het verboden is dat sportclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen) geopend te houden. Daarom zal de Kralingsche Zeilclub vanaf morgen voor alle club gerelateerde activiteiten en faciliteiten gesloten zijn. 

Kan ik nog bij mijn boot?
Het terrein en boten zijn alleen toegankelijk voor korte inspectie van uw eigendommen. 
Het te water laten en klussen moet daarom uitgesteld worden. De deadline voor te water laten zal ook worden opgeschoven. Vanuit het bestuur hadden wij dit graag anders gezien maar zullen er alles aan doen om te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk weer kan genieten van zijn boot. 

Tot slot vragen we zeker een ieder dingend om de vereniging te mijden bij door het RIVM genoemde symptonen. Voor meer informatie over de aanvullende maatregelen en handhaving zie ook deze website van de Rijksoverheid. Wellicht ten overvloede zal er ook een informatiebord bij de ingang van de vereniging worden opgehangen.

Met vriendelijke groet,


Bestuur Kralingsche Zeilclub