Bruggen en sluizen tot 1 juli

Geplaatst op 27-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: Gemeente Rotterdam
De scheepvaartafwikkeling is door het Rijk aangewezen als vitaal proces tijdens de bestrijding van het coronavirus. Om de bediening van Rotterdamse bruggen en sluizen te garanderen, geldt de winterregeling tot in ieder geval 1 juli. Gezien de versoepeling  van de RIVM-maatregelen, voor onder andere jachthavens, en de versoepeling bij Provincie Zuid-Holland, heeft de gemeente Rotterdam besloten om in aanloop naar 1 juli ook te gaan versoepelen.

Dit betekent het volgende:

  • de recreatieposten  Bergsluis, Berg&Broek en het Kralings Verlaat worden bediend op zon- en feestdagen van 09.00 tot 19.00 uur
  • de Parksluis en de Hoge brug worden bediend op zon- en feestdagen van 11.00 tot 19.00 uur
  • de Leuvebrug, middels een mobiele dienst, wordt bediend op zon- en feestdagen van 11.00 tot 19.00 uur
  • de Irene Brug wordt weer helemaal bedient volgens de zomerregeling

De gemeente wil vanaf 1 juli weer volledig via de zomerregeling draaien, tenzij er tussentijds aanscherping komt van de RIVM-maatregelen.

Pleziervaart ligt stil

Ondanks het mooie weer blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand te houden. Dat geldt ook voor de pleziervaarders en watersporters.

Bruggen en sluizen op de kaart

Op de kaart hieronder kunt u zien waar alle bruggen en sluizen van Rotterdam, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Botlek, Europoort, Brielse Meer, Oude Maas, Noord en IJssel zich bevinden.