Informatiemarkt aanpak blauwalg in de Kralingse plas

Geplaatst op 23-09-2019  -  Categorie: Algemeen

Bent u benieuwd naar de maatregelen die genomen worden rond de Kralingse plas tegen blauwalg en voor welke veranderingen dit zorgt? Loop dan binnen bij de informatiemarkt op dinsdag 1 oktober.

Tijdens deze informatiemarkt komt u meer te weten over de aanpak van blauwalg in de Kralingse plas. Alle maatregelen die worden genomen zijn gericht op het verminderen van de fosfatenbelasting van de plas. Een overmaat aan fosfaten zorgt voor blauwalguitbraken.

Op de informatiemarkt zijn er verschillende tafels met deskundigen die meer kunnen vertellen over de aanpak van het project en die graag van gedachten wisselen over deze aanpak. Denk daarbij aan de aanpassing van de sluis, de verplaatsing van de defosfateringsinstallatie uit Nieuw Kralingen, Nieuw Kralingen, de nieuw in te richten oeverzones van de Kralingse Plas en het nog op te starten hondenuitlaatbeleid.

Ook is het mogelijk om mee te denken over het nieuwe hondenstrandje van de Kralingse plas. Eén van de tien maatregelen tegen blauwalg is het verminderen van uitspoeling van hondenpoep in de Kralingse Plas, aangezien dit een voedingsbron is voor blauwalg. Om de honden een plek te geven om te zwemmen in het Kralingse bos wordt er een nieuw hondenstrandje gerealiseerd aan een watergang die niet aangesloten is op de Kralingse Plas. Een speciaal hondenstrand heeft als grote voordeel dat de honden hier heel het jaar gebruik van kunnen maken.

Er zijn vier locaties in het bos geselecteerd waar het mogelijk zou zijn om een hondenstrandje te realiseren. Op sommige locaties is het zelfs mogelijk een hondenspeelveld in te richten. Elke plek zo heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om een goede keuze te maken voor een locatie horen we graag wat de toekomstige gebruikers graag willen.

We horen graag van tevoren of u erbij bent!

Aanmelden kan door te e-mailen naar: projectblauwalgkp@rotterdam.nl