Inschrijving 12 uur van Kralingen geopend

Geplaatst op 24-04-2018  -  Categorie: Algemeen

 

Een 12 uursrace op de Kralingse plas georganiseerd door de Kralingsche Zeilclub. Voor jong en oud en voor elk soort boot. Gezellig met vrienden, familie of kennissen 12 uur lang zeilen op de plas en meedingen naar de eindoverwinning. 

Er wordt gevaren in verschillende klassen, hierbij is er onderscheid gemaakt tussen kajuitboten, open boten en optimisten. In alle klassen wordt gevaren op rating en zal het team met de meest gevaren mijlen na correctie de winnaar zijn. Het is per team te bepalen of er tussendoor een pauze wordt genomen of niet, de tijd loopt echter ten alle tijden door. Tussendoor wordt er van de deelnemers verwacht dat ze een aantal opdrachten uitvoeren, dit kan bestaan uit een walopdracht, een zeilmanoeuvre uitvoeren of een ludieke actie. elke opdracht wordt zorgvuldig gecheckt door een jury en alle opdrachten dienen voor het einde van de wedstrijd uitgevoerd te zijn. De opdrachten zullen op de ochtend van de race bekend worden gemaakt en worden uitgedeeld.

Voor de eenmansboten is er de mogelijkheid om met meerdere personen te zeilen en dan om de zoveel tijd door te wisselen. Zo is het ook mogelijk voor mensen die geen zin hebben om 12 uur lang alleen te zeilen om mee te doen. Wederom is tussentijds aanleggen en/of voor anker toegestaan, maar gaat wel van je vaartijd af. Net als bij de vorige editie kan het diner vooraf worden gereserveerd (ook zonder inschrijving voor de wedstrijd).

Meer informatie