Jeanneau investeert in fractional ownership

Geplaatst op 07-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Watersporttv

DUSSELDORF- De watersport vergrijst en jongeren willen nog wel varen, maar niet meer de zorgen en de kosten van het eigen botenbezit. Daarnaast hebben we meer hobby's in vergelijking tot zo'n tien jaar geleden en moeten we onze vrijetijd zo praktisch mogelijk indelen.

''Voorheen hadden we 1.7 hobby's. Vandaag de dag heeft men er 3.5. Een belangrijke reden waarom wij een zichtbare verschuiving zien van het zeilen naar o.a. het motorboten. We verlaten zeker de zeilbotenmarkt niet, die blijft belangrijk. Maar de verschuiving naar de motorboten is op dit moment een feit,'' aldus Martin Schemkes, sales directeur van Jeanneau.

Om te zorgen dat er boten verkocht blijven worden zet de Franse werf nu nog goed voor zo'n 5000 per jaar, in op onder meer fractional ownerschip. Oftewel het delen door meerdere personen van het eigenaarschap van een boot. Daarnaast bedient de werf met een brede motorbootvloot zowel jongeren als de gevestigde watersporters, waaronder ex-zeilers. Jongeren met snelle, sportief varende boten. Ouderen met boten met vooral veel comfort.