Succesvolle wedstrijdtrainingen

Geplaatst op 24-03-2023  -  Categorie: Algemeen

De Kralingse Plas is een populaire locatie voor watersportactiviteiten in de zomermaanden. Maar ook in de winter blijft de plas een geliefde plek voor watersporters. Zo zijn er afgelopen maanden wedstrijdtrainingen zeilen georganiseerd door de Kralingsche Zeilclub. Deze vereniging heeft als doel om de zeilsport te bevorderen en organiseert daarom verschillende activiteiten voor haar leden en voor niet-leden. Zo ook de wedstrijdtrainingen zeilen voor beginners.

Deze trainingen werden gegeven door ervaren zeilers van de zeilvereniging. Zij leren de deelnemers alles over de basisbeginselen van het zeilen, zoals het hijsen en strijken van de zeilen, het sturen van de boot en het maken van bochten. Maar ook leren zij hoe je een wedstrijd zeilt en hoe je het beste uit jezelf en de boot kunt halen.

De wedstrijdtrainingen werden georganiseerd gedurende de wintermaanden. Dit lijkt misschien een vreemde tijd om te zeilen, maar juist in de winter kun je als zeiler veel leren. Zo zijn de omstandigheden op het water vaak uitdagender, met meer wind en golven. Hierdoor leer je als zeiler beter om te gaan met verschillende omstandigheden en situaties.

Als deelnemer aan de wedstrijdtrainingen zeilen moet je er wel rekening mee houden dat het in de winter koud kan zijn op het water. Het is dan ook belangrijk om je warm aan te kleden en goede zeilkleding te dragen. Daarnaast kan het water ook behoorlijk koud zijn, dus het is verstandig om een wetsuit te dragen.

"Mijn ervaringen met de wedstrijdtrainingen zeilen op de Kralingse Plas waren zeer positief. Ondanks dat ik nog nooit eerder wedstrijden gezeild had, voelde ik me al snel op mijn gemak in de boot. De trainers waren erg geduldig en legden alles goed uit. Ook vond ik het leuk om te leren hoe je een wedstrijd zeilt en om mijn vaardigheden te verbeteren. Het was wel even wennen om in de winter op het water te zijn, maar ik vond het juist wel leuk om te zeilen onder uitdagende omstandigheden. En als je je goed kleedt, valt de kou ook wel mee. Het was vooral een bijzondere ervaring om de Kralingse Plas eens in een ander seizoen te zien.

Al met al kan ik de wedstrijdtrainingen zeilen op de Kralingse Plas zeker aanbevelen aan beginners die willen leren wedstrijdzeilen of hun vaardigheden willen verbeteren. Het is een leuke en uitdagende manier om de zeilsport te leren kennen en de trainers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt in de boot. Dus trek je zeilkleding aan en lekker zeilen!"

Naar aanleiding van de ervaringen van afgelopen seizoen krijgt het een vervolg. Sterker nog: de inschrijvingen voor komende winter staan alweer open! Zie hiervoor de volgende informatiepagina: https://kralingschezeilclub.nl/activiteiten/316/beginnerstraining-wedstrijdzeilen 

 

img-5372950ff506-0fb8-45eb-ba14-7c18711113e520cf374c-00db-4d7c-9645-34d214a5bf854a543f81-1b0f-4192-aa99-7e6bd32c32e197b94ed7-6458-4223-a83d-8854c044e528