polyvalk
valk
valk

Regelement gebruik verenigingsboot

1. Gebruik is uitsluitend voor leden van de Kralingsche Zeilclub.
  2. De gebruiker accepteert bij reservering de voorwaarden zoals vastgelegd in dit regelement.
  3. De boten kunnen van te voren worden gereserveerd echter inzet voor activiteiten van de vereniging heeft altijd prioriteit. Deze activiteiten worden zoveel als mogelijk in de agenda verwerkt.
  4. Het reserveren loopt via de website onder de button ‘gebruik verenigingsboot’ met de inloggegevens die je bij lidmaatschap krijgt.
  5. Het lid is verantwoordelijk voor het gebruik van de boot en is zelf altijd aan boord.
  6. Hij/zij is zelf verantwoordelijk voor reddings/zwemvesten voor eigen of andermans veiligheid. Het lid zorgt dat er minimaal voor iedere opvarende een zwemvest aanwezig is.
  7. Hij of zij mag andere mensen meenemen.
  8. Er dient tenminste1 persoon aanwezig te zijn met zeilervaring op CWO II niveau. Zie bijgaande lijst met praktijkeisen CWO II via deze link.
  9. Bij windkracht 6 of meer mag niemand uitvaren. Met beginnende zelfstandige zeilers is dit vanaf windkracht 4.
  10. Schade dient onmiddellijk via de e-mail en/of website aan het bestuur gemeld te worden.
  11. De boten zijn verzekerd maar er is een eigen risico van 175 euro voor de verantwoordelijke aan boord.
  12. Na gebruik dient de boot netjes, schoon en goed vastgelegd achtergelaten te worden.